nedeľa, 27. októbra 2013

Szegfűszeg, ánizs, fahéj, gyömbér. Mézzel, sok-sok mézzel, mindenjóval, csöppnyi tetejére kent tojással, amíg aranybarnára sül. Az eszenciája viszont csak ezután következik, kemény habbá kevert tojásfehérje és egy maroknyi átszitált porcukor kombinációjával.

A mézeskalácskészítés varázsa mindigis belengte a karácsonyt megelőző pár hetet a konyhánkban. Mézeskalácsműhelyünket, így, Kandeláber név alatt, két évvel ezelőtt indítottuk. Szintén a konyhánkban. Azóta kiszélesedett a repertoárunk, megtöbbszöröződtek a mennyiségek, és nem csak karácsonykor, hanem a húsvétot megelőző hetekben is sülnek a mézeskalácsok.

Ha megtetszettek, látogass el a karácsonyi és húsvéti albumunkba, és hagyd magad inspirálni. Ha szeretnél kandeláber-mézeskalácsokat, írj a kandelaber.mezeskalacs@gmail.com címre :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára